Politica de Retur

AcasăPolitica de Retur

Odată ce comanda ajunge la tine, ai la dispoziție 14  zile în care te poți decide dacă produsul este pe placul tău. În cazul în care în comanda ta există articole pe care dorești să le returnezi, te rugăm să faci o cerere de retur. 

PASII  PENTRU  RETURNARE  SUNT :

 Pasul 1. Comunicarea intenției de retragere

Comunicarea intenției de retragere de către client vânzătorului este obligatorie, printru-un email la adresa reclamatiifonta@gmail.com .

In email se completează numărul comenzii și  data acesteia.

Pasul 2. Pregătirea coletului și predare la curier

Este obligatoriu să trimiteți produsul, împreună cu cutia originala a acestuia, nedeteriorata, toate accesoriile primite si o copie a facturii.

Retragerea dumneavoastră din contract va fi posibilă doar daca se respectă termenul de 14 zile de livrare de la notificarea de retragere.

Ridicarea produselor va fi solicitată de către noi firmei de curierat și un agent va veni pentru ridicare.

Costurile de returnare sunt suportate de către cumpărător, conform legii.

 Pasul 3. Restituirea banii

Va restituim contravaloarea produselor achitate in termen de 14 zile de la data la care produsul ajunge fizic la noi.

Toate rambursările se efectuează in cont bancar.

La completarea cererii de retur va rugam sa mentionati IBAN-ul, precum si Banca la care este deschis contul. Rambursul nu se va face decat in contul apartinand persoanei catre care a fost facturat produsul si care face returul, nu se poate face catre terti.

Te vom anunța prin e-mail imediat ce s-a efectuat rambursarea. Din acel moment, poți primi suma în cont în termen de 3 până la 12 zile lucrătoare, în funcție de bancă.

CONDIȚII GENERALE

Responsabilitatea fata de starea produsului

Conform Art 20, din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015, riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.

Coletele care se livreaza cu optiunea Verificare colet si care au fost receptionate de client sub semnatura nu se pot schimba sau returna in cazul in care sunt deteriorate. Se presupune ca, verificand coletul, consumatorul a certificat integritatea produsului in momentul livrarii prin receptionarea acestuia. Reclamatiile ulterioare cu privire la deteriorarea produsului vor fi considerate culpa consumatorului, iar in cazul in care se doreste returul produsului in cauza, se va face o estimare a daunelor, iar suma rambursata clientului va fi redusa cu contravaloarea daunelor.

Dispozitii legale

In conformitate cu dispozitiile art. 9 din OUG 34/2014, cumparatorul, nemultumit de performantele sau calitatea produsului sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale, are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. In cazul denuntarii contractului, produsul trebuie sa fie in starea de la vanzare, insotit de toate accesoriile etc., iar cutia acestuia sa nu fie deteriorata.
In conformitate cu prevederile art. 13 din OUG 34/2014, rambursarea sumelor achitate pe produs se va face in cel mult 14 zile de la data denuntarii contractuluI, clientul avand obligatia sa trimita coletul catre noi in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului. In caz contrar, putem amana restituirea contravalorii produselor achitate pana in momentul in care produsul ajunge fizic la noi.

Important
Nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele care au fost desfacute ori ale caror piese au fost inlocuite si nici produsele nefunctionale care fac obiectul reparatiilor sau inlocuirii lor in baza garantiei.

Conform art. 16 din aceeasi ordonanta, sunt exceptate de la dreptul de returnare urmatoarele:
– produsele al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

– produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau personalizate la cererea acestuia, precum si cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau cele care se deterioreaza ori se degradeaza rapid;

– produsele confectionate la cererea consumatorului; – furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.

Va multumim!

Coș
Loghează-te

Nu ai cont încă?

Crează un cont

Aboneaza-te la NewsLetter